Босанска долма | Старт | DW | 18.04.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Босанска долма

Kој се интересира за ориенталната кујна веројатно го знае зборот „долма“, кој доаѓа од турскиот јазик и значи „нешто полнето“. По правило, се мисли на листови од лоза полнети со ориз, кои се подготвуваат на целиот Балкан. Но, во одредени земји постојат специфики. На пример во Сараево, каде кујната традиционално е богата со месо, долмата се подготвува на босански начин.

Гледај видео 03:32
Now live
03:32 минути