Борби на југот на Авганистан | Вести | DW | 10.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Борби на југот на Авганистан

*

При жестоки борби ви јужноавганистанската провинција Хелманд, според извори од американските коалициони трупи убиени се голем број Талибанци. Војниците на авганистанската армија и НАТО трупите не претрпеле никакви штети. Воздушните напади биле изведени 12 часа откако почнале борбите, за да се остави доволно време за да се засолни цивилното население.