Борбите во Газа продолжуваат | Вести | DW | 14.06.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Борбите во Газа продолжуваат

*

Претседателот на Палестинците Махмуд Абас денеска ќе даде изјава по однос на состојбата во автономните области. Се очекува дека е можно да прогласи крај на владата на национално единство меѓу Фатах и Хамас. Поради нападите на борците на Хамас минстирите на Фатах не учествуваат во работата на кабинетот. Досега при борбите меѓу приврзаниците на двете партии убиени се повеќе од 70 лица. Борбите во градот Газа продолжуваат и денеска. Претседателот Абас и премиерот од редовите на Хамас Исмаил Ханија повикаа на сопирање на насилството. Советот за безбедност врши консултации околу можностите за испраќање на мировни трупи.