Бон ќе го реши сообраќајниот хаос со летање? | Панорама | DW | 29.05.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Бон ќе го реши сообраќајниот хаос со летање?

Сообраќајот во Бон е стигнат до својот лимит. Поттикнувањето на возење велосипеди и подобар систем за изнајмување помагаат за ублажување на проблемот, но градот размислува и надвор од овие рамки.

Летање наместо чекање во сообраќајни колони - тоа е планот на градската управа во Бон.

Изградба на мрежа на надземни превозни средства како дел од јавниот транспорт.

„Мора да понудиме алтернатива која не зависи од улиците, како што е надземниот систем, кој е независен од условите на земја и може да помогне за намалување на сообраќајниот притисок, вели Хелмут Визнер од Одделот за планирање Бон

Во Бон секојдневно до работното место патуваат околу 140.000 луѓе. Како тие се движат низ градот во моментов и кои алтернативи им стојат на располагање погледнете во видеото:

Гледај видео 01:54

Бон ќе го реши сообраќајниот хаос со летање?

 

Реклама