Божикен панаѓур како во Средниот Век | Панорама | DW | 07.12.2016
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Панорама

Божикен панаѓур како во Средниот Век

Илјадници луѓе од цела Германија го посетуваат овој панаѓур во регионот Ајфел за време на четирите адвентски викенди пред Божиќ.

Средновековниот божикен панаѓур во тврдината Зацвеј во областа на планинскиот венец Ајфел на западот на Германија едноставно мора да се посети пред Божик. Панаѓурот е наречен Бургвајнахт а мотото е Средниот век, а главна атракција е сценaта на Христовото раѓање изведувана во живо на латински.

Средновековниот божиќен пазар тука се организира повеќе од 30 години а секоја година  за време на четирите адвентски викенди спроти Божик го посетуваат илјадници луѓе кои уживаат во пријатната атмосфера и домашните специјалитети, но и во необичните панаѓурски штандови кои ги враќаат луѓето во дамнешни времиња, токму како и сѐ друго тука. Уверете се и сами преку следново вебвидео: 

 

Гледај видео 02:11

Божикно враќање во Средниот Век

Аудио и видео прилози на оваа тема

Реклама