Биогориво од слама | Старт | DW | 24.06.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Биогориво од слама

Автомобилската индустрија тестира ново биогориво од остатоци од растенија. Швајцарскиот концерн Клариант работи на специјална технологија и веќе во пилот фазата може да произведува илјада тони вакво гориво годишно.

Гледај видео 02:44
Now live
02:44 минути