Билатерална македонско британска воена вежба | Вести | DW | 17.06.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Билатерална македонско британска воена вежба

*

Денеска во Македонија започнува билатерална воена вежба меѓу Македонија и Велика Британија. Вежбата Македонски Блесок 2007 ќе се одржи на армискиот полигон Криволак од 18 до 30 јуни, а во неа ќе учествуваат припадниците на првата македонска механизирана пешадиска бригада Шкорпиони и единицата на Армијата на Обединетото кралство. Ова е прва воена вежба која се изведува на билатерална основа. Целта на вежбата е примена на стандардните оперативни процедури на НАТО во борбени дејствија.