Бикини, танкини и други ...ини | Панорама | DW | 07.07.2018
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Панорама

Бикини, танкини и други ...ини

Од едноделни, дводелни, до танкини и буркини, модата кај костимите за капење продолжува да изненадува. Фрламе поглед врз развојот на оваа мода низ децениите.

18. век ги донесе првите костими за капење за дамите и целосните костими кај мажите. Кога почна развојот на туризмот во раниот 20. век, во мода влегоа и одморите за капење на море. Втората деценија на 20. век ги катапултираше костимите за капење во светот на модата.Потоа дојдоа трите мали триаголници поврзани со врвка. Светот беше шокиран од првото бикини...

DW.COM

Реклама