Бериша вели дека АНА е ”банда авантуристи” | Вести | DW | 06.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Бериша вели дека АНА е ”банда авантуристи”

*

Албанскиот премиер, Сали Бериша, смета дека Албанската национална армија е составена од банда авантуристи, кои немаат ништо заедничко со Албанците од Косово и од Албанија. Бериша за една локална албанска телевизија рече дека АНА е армија од сенка која нема никаква вредност, ниту шанси, ниту поддршка во Косово или во Албанија. Мисијата на ОН на Косово, во 2003 година, по терористичкиот напад на пругата Митровица-Лешак ја прогласи АНА за терористичка организација.