Беласица - приказна за природата што ја делиме | Сите содржини | DW | 05.10.2019
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Беласица - приказна за природата што ја делиме

Планината Беласица во Бугарија е парк на природата, а во Грција е национален парк. Веќе со години постои план и македонската страна на Беласица да се прогласи за заштитено подрачје. Во биогеографските граници на Беласица, засега постои само мала мрежа на заштитени подрачја. Тоа се Колешинските и Смоларските водопади, како и Моноспитовското Блато – сите споменици на природата. #Дома

Гледај видео 14:32

Прочитај го и ова