Бекштајн со нови предлози за зголемување на безбедноста во Германија | Вести | DW | 21.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Бекштајн со нови предлози за зголемување на безбедноста во Германија

*

Министерот за внатрешни работи на Баварија Гинтер Бекштајн предупреди од нови терористички напади, при кои би можеле да бидат употребени бродови натоварени со експлозив. Подготвувањето на нова правна подлога за анагажман на Бундесверот во анти – терористичката борба не би требало да се ограничи само на воздушниот простор, смета полтичарот на ЦСУ и ново именуваниот премиер на Баварија. Според него полицијата веќе неможе ефективно да го набљудува воздужниот и водениот простор затоа е неопходно оваа задача да му се префрли на Бундесверот.