Безуспешна рунда преговори со Иран | Вести | DW | 01.12.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Безуспешна рунда преговори со Иран

*

Без компромис во спорот околу нуклеарната атомска програма заврши последната рунда преговори во Лондон меѓу европскиот дипломат Хавиер Солана и новиот ирански преговарач Саид Џалили. Солана изјави дека очекувал повеќе од петчасовниот состанок. Наспроти него за Џалили средбата била добра. По осумнаесетмесечни безуспешни преговори се очекува заострување на санкциите за Иран, кои одбиваат да ја прекинат својата нуклеарна програма како што од нив бара Меѓународната заедница.