Бегалците во Македонија - опасност или измислица | Македонија | DW | 07.09.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Македонија

Бегалците во Македонија - опасност или измислица

Опозицијата смета дека Македонија ќе биде крајна цел на бегалците, се собираат потписи против објекти за мигранти. Владата смета - паниката е базирана врз измислици. Во прифатниот центар Визбегово има 26 баратели на азил

Низ Македонија, од почетокот на бегалската криза, поминале околу 400.000 лица. Крајната дестинација им е западна Европа. Во прифатниот центар Визбегово има 26 баратели на азил. Новата стратегија за бегалци и странци е повод за жестока критика. Опозицијата смета дека Македонија ќе биде крајна цел на бегалците, се собираат потписи против објекти за мигранти. Владата смета - паниката е базирана врз измислици.  

Гледај видео 01:02

Бегалците - опасност или измислица

Аудио и видео прилози на оваа тема

Реклама