Баша – Косово | Вести | DW | 30.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Баша – Косово

*

Секој предлог за поделба на Косово, според албанскиот министер за надворешни работи, Љуљзим Баша, е опасен и води кон редефинирање на балканските граници. Со поделба на Косово не би се затворила, туку би се отворила нова, опасна страница за поттикнување војна и редефинирање на балканските граници според етнички чисти држави, изјави Баша. Тој оцени дека статусот на Косово треба да се решава според планот на Марти Ахтисари.