#dw_BalkanBooster: Запознајте ги Нусрах и Денис | Теми | DW | 07.09.2021

Посети ја новата страница на DW

Погледнете ја бета-верзијата на dw.com. Сѐ уште не сме готови! Вашето мислење може да ни помогне да ја направиме подобра!

  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

#dw_BalkanBooster: Запознајте ги Нусрах и Денис

Нусрах Хаџиќ е 23-годишна девојка која сака фотографија и сликање, а очигледно и искачување по стрмните сараевски улици! Гостин неделава ѝ е Денис Тахири, новинар од Тирана. Тие ќе донесат приказни кои нудат решенија, зашто „со новинарство ориентирано кон решенија можеме да ги охрабриме луѓето да направат мали промени во своите заедници“, вели Денис. Следете го нивното #dw_BalkanBooster патување!