Балканот е далеку од светскиот автомобилски крем | Економија | DW | 14.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Економија

Балканот е далеку од светскиот автомобилски крем

Регионот е интерсен само за склопување на постари модели на автомобили и производство на резервни делови. Дали и како во иднина тоа може да се промени?

default

VW Пасат

На Балканот одамна дојдоа познатите автомобилски марки, но само по патиштата, фабриките се на други локации. Југоисточна Европоа е главно снабдувачка зона со резервни делови. Деновиве во Скопје регионалната авто групација градеше платформа како да го подобри бизнисот и да го пресели на Балканот и производството на познати марки автомобили.