Аѓутантка, прва жена воена советничка на претседателот во независна Македонија | Теми | DW | 16.01.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Аѓутантка, прва жена воена советничка на претседателот во независна Македонија

Има три униформи, свечена, службена и воена и сите удобно ги носи, како и чизмите и чевлите со кои ја градела 20- годишната воена кариера и во која е вклучена и мисијата во Авганистан. Полковник Билјана Блажеска е првата жена аѓутантка, која ги руши стереотипите за родовата нееднаквост.

Гледај видео 05:20