Африка: Не само савани, пустини и прашуми | Теми | DW | 15.02.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Африка: Не само савани, пустини и прашуми

Кога ќе се спомене Африка, прва асоцијација се џунглите и саваните. Но на континентот, исто така, има и високи планини, меѓу кои и такви прогласени за светско природно наследство. Кои се петте највисоки планини во Африка?

Гледај видео 01:45