Атина во бело - снежни радости и маки | Теми | DW | 17.02.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Атина во бело - снежни радости и маки

Грција е зафатена од невообичаен студен бран со ниски температури и во делови снег до 30 сантиметри. Престолнината Атина е завиена во бело, за децата радост, а за возрасните низа проблеми како отежнат и прекинат сообраќај и снабдување со електрична енергија. Во градот привремено е прекината и вакцинацијата против коронавирус.

Гледај видео 00:59

Прочитај го и ова