Арапската лига расправа за учество на блискоисточната мировна конференција | Вести | DW | 23.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Арапската лига расправа за учество на блискоисточната мировна конференција

*

Министрите за надворешни работи на земјите членки на Арапската лига во Каиро расправаат околу учеството на блискоисточната мировна конференција која во вторник треба да се одржи во Анаполис, САД. Треба да се одлучи дали араспките земји ќе настапат заедно или секоја земја членка посебно. На маргините се вели дека министрите ќе побараат на дневен ред да се најде прашањето за предавање на голанската армија на Сирија, која подолго време е окупирана од Израел. Сирија најави дека ќе учествува само под овој услов.