Анти-ирачки демонстрации во САД | Вести | DW | 28.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Анти-ирачки демонстрации во САД

*

Повеќе десетици илјади луѓе демонстрираа во САД за брзо завршување на војната во Ирак. На протестите кои се одржуваат во голем број градови, меѓу нив Њујорк, Чикаго и Сан Франциско повика анти воениот сојуз “Обединети за мир и праведност”. На петата годишнина, откако Сенатот даде согласнот за војната во Ирка демонстрантите бараат од конгресот да не одобрува натамошни средсва за воениот ангажман.