1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Алтернатива за Германија- АФД

АФД- Алтернатива за Германија е евроскептична, популистичка и десно-радикална партија, основана во 2013 година.

АФД постигна историски висок успех на парламентарните избори во Германија во 2017 година, освојувајќи 12,6 проценти од гласовите и 94 пратенички места. Партијата генерално води жестока анти-имигрантска кампања, а нејзиниот успех се поврзува со бранот од речиси еден милиони бегалци кои пристигнаа во Германија од 2015 година наваму.

Покажи повеќе написи