1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Али Ахмети

Али Ахмети е македонски политичар од албанско етничко потекло роден на 4 јануари 1959 година во село Зајас. Поранешен воен командант на Ослободителната народна армија (ОНА).

Ахмети ја предводи Демократската унија за интеграција- ДУИ уште од нејзиното основање во 2002 година. Претходно, во 2001 година, Ахмети е политички и воен лидер на ткн. ОНА која се бори за поголеми права на етничките Албанци во Македонија.

Покажи повеќе написи