Албанија: Ромите како декорација во изборната кампања | Теми | DW | 23.04.2021
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Теми

Албанија: Ромите како декорација во изборната кампања

Во Албанија има повеќе образовани Роми, некои од нив се и политички ангажирани. Сепак, во албанскиот парламент нема ромски пратеник. Политичарите ги посетуваат ромските населби само за да придобијат гласови. Грижите и стравовите на ромските жители се забораваат по правило до следните избори.

Гледај видео 02:20