Албанија - безбедносни мерки - Косово | Вести | DW | 25.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Албанија - безбедносни мерки - Косово

*

Албанската полиција ги зајакна безбедносните мерки во делот на границата кон Косово. Причина за ова е бегството на затворениците од косовскиот затворот во Дубрава, за кои постои сомневање дека добиле засолниште од овчарите на косовска страна во атарот на Добридол. Полицијата достави слики со затворениците до сите гранични премини, зголемен е степенот на безбедност и во така наречената зелена граница, а поставени се и полициски пунктови во северниот дел од земјата. Фотографии на избеганите им се поделени и на овчарите во планинските подрачја во регионот на Добридол, на тромеѓето меѓу Албанија, Косово и Црна Гора.