Актите на Штази остануваат отворени | Старт | DW | 09.07.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Актите на Штази остануваат отворени

Комисијата која ги контролира досиејата на Штази добива по околу 5 илјади барања месечно за увид во актите од страна на граѓаните. Луѓето сакаат да знаат дали тајната служба на поранешната ГДР ги следела. Работата на комисијата во меѓувреме е продолжена за уште пет години.

Гледај видео 01:16
Now live
01:16 минути