Автентично турско танго | Старт | DW | 10.03.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Автентично турско танго

Тангото е танц од Јужна Америка. Но, популарен е и во Европа. Дали сте знаеле дека и Турците се големи вљубеници во тангото? Мешајќи го со ориентални звуци тие создадоа сопствена верзија со која се воодушевени пред се’ жителите на Истанбул.

Гледај видео 03:24
Now live
03:24 минути