Австралија испраќа нови војници во Авганистан | Вести | DW | 10.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Австралија испраќа нови војници во Авганистан

Австралија ќе ги испрати дополнителни трупи во Авганистан во борбата против радикалните талибански милиции. Од сегашните 550 бројот на војници ќе се зголеми на 1000, најави премиерот Џон Хауард. Поголемиот дел од нив ќе бидат командоси специјалци, а останатиот дел ќе бидат разузнавачи.