1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Авганистан

Авганистан е една од најсиромашните држави во светот, уништена од повеќе децениски конфликти и раст на исламски екстремизам.

И покрај падот на режимот на Талибанците по американската воена интервенција во 2001 година, Авганистан останува во длабоко нестабилна ситуација со постојани закани за безбедноста и екстремистички напади.

Покажи повеќе написи