Абаз Јахја, единствениот нејзен од Македонија | Сите содржини | DW | 17.10.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Сите содржини

Абаз Јахја, единствениот нејзен од Македонија

Тоновите на нејот продираат директно во душата, вели единствениот македонски нејзен Абаз Јахја и додава дека нејот има иста судбина како и човекот. За симболиката на дувачкиот инструмент изработен од трска, за убавината на неговиот звук, за желбите и пораките на нејзенот од Тетово, во видеото на Ана Арсеновска-Зафирова:

Гледај видео 04:04