Srebrenica
Mravinjci
Nezuk
Snagovo
Udrč
Liplje
Kaldrmica
Nova Kasaba
Mravinjci
Buljim
Šušnjari
Potočari
14.7.1995. su preživjeli iz kolone naletjeli na novu zasjedu. Nakon obustave vatre je kolona nastavila svoj put kroz šumu na području Crnog Vrha.
Udrč
Preostali iz kolone su se okupili na planini Udrč. Vojnici VRS-a su ih locirali i otvorili vatru na okupljene. Nakon toga je postavljena zasjeda kod Kamenice.
Drina
Konjević polje – Nova Kasaba
Nezuk
Srbija
Kolona od blizu 3.500 preživjelih, od početnih 15.000 ljudi, stigla je na teritorij pod kontrolom Armije Republike BiH u selo Nezuk, općina Sapna. Odavde svake godine 8. srpnja/jula kreće Marš mira koji traje tri dana, a koji se organizira u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.
Na asfaltnom putu Konjević polje – Nova Kasaba pripadnici Vojske Republike Srpske su koloni presjekli put i zarobili veliki dio muškaraca koji su marširali. Kolona je tada, 13.7.1995., razbijena.
Buljim / Poduđe
U selu Šušnjari se 11.7.1995., prema svjedočenjima preživjelih, okupilo oko 15.000 ljudi koji su bili u Srebrenici i krenuli na put koji će poslije biti označen kao „Marš smrti“.
Bosna i Hercegovina
Vlasenica
Liplje
Konjevići / Konjević polje
Marš mira
U okviru Marša mira sudionici u Liplju prave prvu pauzu za noćenje da bi drugi dan Marša nastavili svoj put u smjeru Srebrenice.
Kalesija
Kameničko brdo
Trećeg dana pješačkog pohoda, odnosno 10. srpnja/jula sudionici Marša mira stižu u Potočare kako bi sudjelovali u obilježavanju stradanja Bošnjaka u Srebrenici 1995. godine.
Quelle:
© DW
Drugog dana pješačkog pohoda sudionici Marša mira mogu prenoćiti u kampu u Mravinjcima. Nakon toga se put nastavlja trećeg dana pohoda i završava u Potočarima.
Kaldrmica