۳۰ هزار پناهجو اجازه دارند در آلمان بمانند؛ تا دو سال دیگر! | آلمان | DW | 04.12.2009
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
تبلیغات

آلمان

۳۰ هزار پناهجو اجازه دارند در آلمان بمانند؛ تا دو سال دیگر!

در آخر دسامبر سال ۲۰۰۹، اعتبار اجازه‌ی اقامت ۳۰ هزار پناهجو و مهاجری که از دو سال پیش در آلمان زندگی کرده‌اند، به پایان می‌رسد. وزیران کشور ایالت‌های آلمان امروز مدت اقامت این افراد را تا سال ۲۰۱۱ تمدید کردند.

default

پناهجویی با اجازه‌ی اقامت موقت

وزیران کشور ایالت‌های شانزده‌گانه‌ی آلمان امروز (۴ دسامبر) در نشست دوره‌ای خود در برمن، اجازه‌ی اقامت ۳۰ هزار پناهجو و مهاجری که از سال ۲۰۰۷ در آلمان زندگی می‌کنند، برای دو سال تمدید کردند. تمدید مجدد اقامت موقت این مهاجران که تا پایان دسامبر امسال اعتبار دارد، پس از سال ۲۰۱۱ منتفی است. این قاعده شامل حال افراد مهاجری که تا پایان سال همچنان از حقوق و مزایای بیکاری استفاده می‌کنند، نمی‌شود. اجازه‌ی اقامت این "بیکاران" از اول ژانویه‌ی سال ۲۰۱۰ به رده‌ی نازل‌تری موسوم به "تحمل‌شوندگان" تقلیل می‌یابد. پس از آن امکان اخراج این‌افراد از آلمان، منتفی نیست.

بیکاری، مانع بزرگ

بر اساس قانون اقامت آلمان کسانی که سال‌ها بدون "اجازه‌ی اقامت مطمئن" در آلمان بسربرده‌اند، تنها هنگامی می‌توانند به زندگی خود در این کشور ادامه دهند که تا آخر دسامبر سال ۲۰۰۹، از جمله یک دوره‌ی آموزش زبان آلمانی را گذرانده و به کار مشغول شده باشند. این قانون از سال ۲۰۰۶ اعتبار یافته است. داشتن کار، به‌ویژه در شرایط بحران اقتصادی کنونی، از جمله موانعی است که مهاجران را از دستیابی به اجازه‌ی اقامت مطمئن محروم می‌سازد.

راهکاری موقتی یا اساسی

حزب سوسیال دموکرات آلمان، تصمیم وزیران کشور ایالت‌های آلمان را موقتی و نامؤثر ارزیابی کرد و خواستار اجرای "راهکاری اساسی" شد. نهادها و بنیادهای حامی مهاجران و پناهندگان نیز از تمدید دو ساله‌ی اجازه‌ی اقامت این افراد انتقاد کردند. مسئول نهاد "برای پناهندگی" گفت، بخش بزرگی از پناهجویان با اجرای این موافقت‌نامه نمی‌توانند از مزایای داشتن اقامت دائم مثل برنامه‌ریزی درازمدت برای آینده‌ی خود بهره‌مند شوند.

مبدأ احتساب زمان اقامت

کارشناسان نهاد غیرانتفاعی "برای پناهندگی" از جنبه‌های دیگر قانون اقامت آلمان، مصوبه‌ی سال ۲۰۰۶ نیز انتقاد می‌کنند و می‌گویند، این قانون تنها شامل کسانی می‌شود که از تاریخ اول ژوئیه سال ۲۰۰۷ حداقل ۸ سال در آلمان زندگی کرده باشند. این مدت می‌تواند به شش سال تقلیل یابد، اگر فرد متقاضی مسئولیت یا کفالت فرزند صغیر خود را قانوناً به عهده داشته باشد. این کارشناسان خواهان حذف تاریخ اول ژوئیه سال ۲۰۰۷ به ‌عنوان مبدأ احتساب زمان اقامت متقاضیان هستند.

در همین زمینه:

  • تاریخ 04.12.2009
  • نویسنده FF/MM
  • چاپ چاپ مطلب
  • لینک کوتاه شده https://p.dw.com/p/Kqal
  • تاریخ 04.12.2009
  • نویسنده FF/MM
  • چاپ چاپ مطلب
  • لینک کوتاه شده https://p.dw.com/p/Kqal
تبلیغات