15 любопитни факта за Ангела Меркел | Новини и анализи от Европа | DW | 23.11.2020
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Европа

15 любопитни факта за Ангела Меркел

Каква е искала да стане, когато е била дете? От какво се страхува, какво осиновява, кой мъж ѝ харесва? 15 въпроса и отговора, от които ще научите малко известни факти за германската канцлерка Ангела Меркел.

Тук предлагаме тест с 15 въпроса, от който ще научите малко известни факти за германската канцлерка Ангела Меркел. Верните отговори ще откриете най-долу.

1. От какво се страхува Меркел?

А. Буря

Б. Паяци

В. Кучета

2. Как се казва мъжът на Меркел?

А. Йоахим

Б. Хелмут

В. Улрих

3. Къде е била Меркел, когато пада Берлинската стена?

А. Вкъщи

Б. На сауна

В. С празнуващите хора по улиците

4. Къде Меркел не обича да прекарва отпуската си?

А. В Испания

Б. В Италия

В. В Германия

5. Как бившият канцлер Хелмут Кол наричаше Меркел навремето?

А. Мама

Б. Моята

В. Моето момиче

6. Кое е моминското име на Меркел?

А. Ангела Доротея Каснер

Б. Ангела Мария Зауер

В. Ангела Вероника Меркел

7. Какво "осиновява" Меркел през 2011 година?

А. Дърво в Шварцвалд

Б. Пингвин

В. Пейка

8. Каква е искала да стане, когато е била дете?

А. Пилот

Б. Състезателка по фигурно пързаляне

В. Физичка

9. Какво си купува с първите западногермански марки след края на ГДР?

А. Билет за трамвая

Б. Ледена Кока Кола

В. Дюнер

10. Била ли е някога пушачка?

А. Да, пушила е по една кутия цигари на ден

Б. Не, никога не е пушила

В. Пушила е само от време на време

11. На какъв инструмент е свирила едно време?

А. Цигулка

Б. Блокфлейта

В. Китара

12. Кой мъж ѝ харесва?

А. Джордж Клуни

Б. Робърт Редфорд

В. Дъстин Хофман

13. В коя партия членува майката на Меркел?

А. Християндемократически съюз (ХДС)

Б. Германска социалдемократическа партия (ГСДП)

В. Свободна демократическа партия (СвДП)

14. Кого Меркел умее да имитира особено сполучливо?

А. Владимир Путин

Б. Доналд Тръмп

В. Герхард Шрьодер

15. Какво обича да пие Меркел на закуска?

А. Кафе

Б. Черен чай

В. Чай от мента

*****

Верните отговори: 1 – В; 2 – А; 3 – Б; 4 – В; 5 – В; 6 – А; 7 – Б; 8 – Б; 9 – В; 10 – А; 11 – Б; 12 – Б; 13 – Б; 14 – А; 15 – В.

Вижте и тези видеа:

Картофената супа на Меркел

Двойничката на Меркел