1. Перейти до змісту
  2. Перейти до головного меню
  3. Перейти до інших проєктів DW

ООН: На Донбасі загинуло вже понад 3700 осіб

Борис Немировський18 жовтня 2014 р.

Кількість загиблих на Донбасі та біженців із регіону зростає попри "режим тиші", зазначають в ООН. Фінансування надання допомоги вимушеним переселенцям недостатнє, констатують в організації.

https://p.dw.com/p/1DY2I
Попри "режим тиші" бої за Донецький аеропорт продовжуються (фото з архіву)
Попри "режим тиші" бої за Донецький аеропорт продовжуються (фото з архіву)Фото: REUTERS/S. Zhumatov

Управління Організації об'єднаних націй (ООН) із координації гуманітарних питань оприлюднило на своєму інтернет-сайті у п'ятницю, 17 жовтня, новий звіт про ситуацію на Сході України. Станом на 15 жовтня у Східній Україні загинули щонайменше 3707 осіб і ще 9075 отримали поранення, повідомляється у звіті із посиланням на офіційні дані. При цьому ООН та Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) вважають, що реальні показники смертності в регіоні значно вищі, говориться в документі.

За даними ООН, станом на 17 жовтня понад 415 тисяч осіб були змушені переселитися із Донбасу до інших регіонів України, а ще більше 427 тисяч людей виїхали до сусідніх країн. Загальна кількість осіб, які залишилися у постраждалому від конфлікту регіоні, становить 5,2 мільйони чоловік, зазначається у звіті. Також в ООН висловлюють жаль із приводу того, що на засіданні Верховної Ради 14 жовтня не було ухвалено закону про тимчасово переміщених осіб, який би дозволив вирішити низку нагальних проблем, для вирішення яких нині бракує законодавчої бази.

Згідно із планом попереднього реагування, ухваленим ООН 14 серпня, Україна потребує 33,3 мільйони доларів США фінансової допомоги для невідкладних потреб, пов'язаних із порятунком життя людей. Станом на 17 жовтня різноманітні донорські організації виділили на потреби втікачів від війни в Україні 23,7 мільйони доларів. Найбільше коштів внесла Німеччина. 11,6 мільйонів доларів США було виділено безпосередньо ООН, таким чином план фінансування виконано на 35 відсотків, зазначається у звіті.

Німеччина надає допомогу біженцям з Донбасу

Пропустити розділ Більше за темою

Більше за темою