1. Idi na sadržaj
  2. Pređi na glavni meni
  3. Idi na ostale ponude DW

Zadovoljni i Putin i Medvedev

30. decembar 2010.

Na poslednjoj sednici ruske Vlade u 2010. godini predsednik Dmitrij Medvedev i premijer Vladimir Putin osvrnuli su se na stanje u ruskoj privredi, koja se uspešno oporavlja od krize i beleži novi rast.

https://p.dw.com/p/QlOx
Vladimir Putin i Dmitrij MedvedevFoto: picture-alliance/ dpa

Iako je inflacija viša nego što se očekivalo, privreda je dobro poslovala u ovoj godini, ocenio je ruski predsednik Dmitrij Medvedev i pohvalio vladu za njena postignuća. Na poslednjoj sednici vlade u 2010. godini predsednik Medvedev je rekao da se privreda oporavila posle krize i da privredni rast, kako je rekao, nije loš.

„Da se sve tako odvijalo u godini na izmaku direktna je zasluga vlade koja je operativno rukovodila privredom. Želim srdačno da joj zahvalim za veliki posao koji je obavila u ovoj godini. Zahvaljujem premijeru i njegovom kabinetu na svemu što je učinjeno i nadam se da će iduća godina biti još uspešnija“, rekao je Medvedev.

Putin: Ispravne odluke

I premijer Vladimir Putin imao je samo reči pohvale za saradnju sa predsednikom i njegovim kabinetom. „Ruska vlada želi da vam zahvali, kao i vašem kabinetu, na tako tesnoj saradnji. Uprkos nekim razlikama u mišljenjima uspelo nam je da stvorimo čvrst tim koji se jedinstveno suočio sa svim spornim pitanjima. Sve u svemu, predsednički kabinet i vlada donosili su tokom ove godine ispravne odluke. Hteo bih da naglasim da bez direktne podrške od strane predsednika takav rad ne bi bio moguć“, rekao je na poslednjoj sednici ruske vlade u ovoj godini premijer Vladimir Putin o saradnji sa predsednikom Dmitrijem Medvedovim.

Autori: Miroslav Jablonski / Nenad Briski

Odgovorni urednik: Ivan Đerković