Përmallimi për Evropën | Evropa | DW | 18.12.2012
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Evropa

Përmallimi për Evropën

Përmallimi për Evropën

Pas rënies së murit të Berlinit, fundit të Luftës së Ftohtë, Evropa Perëndimore ishte për shumë njerëz në ish-bllokun e Lindjes, një destinacion i dëshiruar, me të cilin lidhnin lirinë, të drejtat qytetare dhe një ekonomi të qendrueshme. Ata shpresonin të bëheshin edhe vetë pjesë e kësaj bote për të cilën ndjenin përmallim. Por rruga drejt demokracisë dhe mirëqenies rezultoi e gjatë dhe e mundimshme. Si i shohin sot artistët e rinj nga Kroacia, Polonia, Hungaria, Rumania dhe Ukraina vendet e tyre? Dhe çfarë mundësish dhe shpresash lidhin ata sot me Evropën?

DW.COM