Merkel në DW: Nuk duam në Gjermani konflikte nga Turqia | Gjermania | DW | 20.09.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Gjermania

Merkel në DW: Nuk duam në Gjermani konflikte nga Turqia

Merkel thotë për DW se grupe të ndryshme nga Turqia në Gjermani pjesërisht e spiunojnë njëra-tjetrën.

Lidhur me marrëdhëniet me Turqinë, në intervistë me Deutsche Wellen, kancelarja gjermane, Angela Merkel shprehet: 

"Ajo që na shqetëson është që grupe të ndryshme nga Turqia pjesërisht e spiunojnë njëra-tjetrën ose e përgjojnë. Këtë ne nuk e duam. Ne nuk duam të marrim në Gjermani konflikte nga Turqia. Ne do t'i kushtojmë vëmendje faktit që të gjitha grupet këtu të jetojnë në paqe dhe të pashqetësuar."

Ines Pohl: "Si doni të pengoni konkretisht që të mos ndodhë pikërisht kjo?

Angela Merkel: "Duke u marrë me çdo rast. Duke i inkurajuar njerëzit që ndihen të përgjuar që patjetër të na njoftojnë dhe që pastaj të veprojmë me vendosmëri kundër burimeve përkatëse ose kundër atyre që i bëjnë këto."