Krško | Evropa | DW | 17.03.2011
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Evropa

Krško

Fillimi nga puna 1983, 1 reaktor, 730 MW

default

Centrali bërthamor në Krsko, Slloveni.

Centrali atomik është vënë në veprim në vitin 1983. Ai ka një reaktor dhe prodhon 730 MW. Krško është i diskutueshëm, sepse ndodhet në një zonë sizmike. Sipas të dhënave të Organizatës Ndërkombëtare të Energjisë Atomike centrali plotëson standartet më të larta të sigurisë. Në vitin 2008 pati një incident, i cili sipas autoriteteve sllovene të energjisë bërthamore nuk ka patur ndikim jashtë kompleksit. Mbyllja e reaktorit është planifikuar për vitin 2023.