1. Inhalt
 2. Navigation
 3. Weitere Inhalte
 4. Metanavigation
 5. Suche
 6. Choose from 30 Languages

Hapat

Jeta e komunitetit rom në Kosovë & Përvoja e studentëve gjermanë në Evropën Juglindore

1. Jeta e komunitetit rom në Kosovë kahasuar me të kaluarën është avancuar dukshëm. Ministritë përkatëse në përkrahje të donatorëve krahas ndërtimit të shtëpive, kanë ofruar programe të ndryshme arsimimi dhe këshillimi duke kontribuar dukshëm në integrimin e tyre ndërsa standardi i jetës nuk dallon shumë nga i komuniteteve të tjera në Kosovë. Por, çka mendojne romët në Kosovë dhe si e shohin ata pozitën e tyre në krahasim me të kaluarën? Ajete Beqiraj.

2. Të mendosh edhe për tjetrin, të ndryshosh mendimin dhe të kesh mendimin tënd - të gjitha këto më së miri studentët i mësojnë, atëherë kur u duhet të gjejnë vetveten në një vend të huaj. Në këtë konkluzion të përbashkët kanë arritur Tabea Bergold, Mathias Kampendonk dhe Susanne Hasenstab. Tre gjermanët e rinj pë rnjëkohë të gjatë kanë jetuar në një rajon, i cili ishte krejtësisht i huaj për ta: në Evropën Juglindore. Ata u kthyen në Gjermani me një vetëdije të re dhe me një kuriozitet të pakufi për kultura të tjera. Alexandra Scherle.

 • Data 12.02.2011
 • Shpërndajeni Dërgo Facebook google+
 • Shtypni Shtypeni faqen
 • Permalink http://p.dw.com/p/R0Hq
 • Data 12.02.2011
 • Shpërndajeni Dërgo Facebook google+
 • Shtypni Shtypeni faqen
 • Permalink http://p.dw.com/p/R0Hq