Gjermani-Shqipëri: Bashkëpunim i ngushtë në fushën e sigurisë | Ballkani | DW | 31.05.2013
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Ballkani

Gjermani-Shqipëri: Bashkëpunim i ngushtë në fushën e sigurisë

Gjermania dhe Shqipëria nënshkruan një marrëveshje bashkëpunimi në fushën e sigurisë.

Hans- Peter Friedrich dhe Flamur Noka

Hans- Peter Friedrich dhe Flamur Noka

Ministri i Brendshëm i Shqipërisë, Flamur Noka, qëndroi për një vizitë zyrtare në Berlin, ku u prit nga homologu i tij gjerman Hans- Peter Friedrich. Ministri i Brendshëm gjerman dhe homologu i tij shqiptar nënshkruan në Berlin një marrëveshje bashkëpunimi në fushën e sigurisë. Marrëveshja thellon kooperimin mes Gjermanisë dhe Shqipërisë në fushën e luftimit të kriminalitetit të organizuar dhe të terrrorizmit. Kjo marrëveshje mundëson sidomos shkëmbimin reciprok të informacioneve dhe njohurive si dhe zbatimin e masave operative të koordinuara.

Marrëveshje të ngjashme për luftimin e krimeve të rënda, Gjermania ka nënshkruar edhe me Ukrainën, Koacinë, Katarin, Arabinë Saudite dhe Kuvajtin.

Ministri Noka zhvilloi në Ministrinë e Brendshme në Berlin edhe biseda rreth luftimit të tregtisë së qënieve njerëzore, bashkëpunimit dhe luftimit të drogave si dhe modernizmit të administratës poublike.