Aleksander Vulin në Kosovë | Ballkani | DW | 30.01.2013
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Ballkani

Aleksander Vulin në Kosovë

Vulin viziton vendbanimet serbe, ku dhjetë ditë më parë u prishën varret dhe monumentet e serbëve në Kosovë. Vizita në Kosovë e Aleksander Vulin bëhet me leje të qeverisë së Kosovës.

Aleksandar Vulin me një nxënëse serbe në Prizren

Aleksandar Vulin me një nxënëse serbe në Prizren

Drejtori i Zyrës për Kosovën në qeverinë e Serbisë, Aleksander Vulin po viziton sot Kosovën. Vulini viziton varrezat dhe monumentet e serbëve, të shkatërruara pak ditë më parë nga grupe “vandalësh”, në shenjë revolte pas heqjes së Lapidarit të UCPMB-së, në Luginë të Preshevës nga xhandarmëria serbe.

Dëmtimin e varrëzave dhe monumenteve kulturore serbe në Kosovë, e patën dënuar ashpër institucionet e Kosovës dhe prania ndërkombëtare duke i cilësuar si “akte vandale, të papranueshme dhe jo të justifikueshme për shprehje mllefi”.

Ardhja në Kosovë e Drejtorit të zyrës për Kosovën në qeverinë e Serbisë, Aleksander Vulin dhe vizita që u bënë ai lokacioneve, ku u dëmtuan varrezat serbe, bëhet me leje të qeverisë së Kosovës dhe sigurimin e tij do ta bëjë policia e Kosovës, konfirmon zëdhënësi i policisë Brahim Sadriu.

“Pas dhënies së lejes nga Qeveria e Kosovës, Policia e Kosovës do ta shoqërojë zyrtarin serb gjatë qëndrimit në vend”, thotë zëdhënësi Brahim Sadriu.

Aleksander Vulin, ishte në Kosovë edhe për Krishtlindjet ortodokse serbe, mirëpo, policia e Kosovës gjatë kësaj vizite pati arrestuar për disa orë nëntë persona, pjesëtarë të së ashtuquajturës “Mbrojtja Civile”, të cilët siç u tha ilegalisht luanin rolin e truprojave të zyrtarit shtetëror serb në Kosovë. Aleksander Vulin, asokohe i mllefosur për këtë arrestim, ishte larguar në mënyrë demonstrative nga Kosova duke thënë se “qasja e autoriteteve kosovare ndaj tij do ta dëmtojë dialogun Kosovë-Serbi”.

Qeveria e Kosovës dy herë radhazi lejon vizitën në Kosovë të Aleksander Vulinit, ndërkaq, nuk e ka lejuar vizitën e presidentit të Serbisë, Tomislav Nikolic për Krishtlindjet ortodokse.

Autor: Bekim Shehu/ Prishtinë

Redaktoi: Auron Dodi