Mission Berlin 15 – Патување низ времето | Mission Berlin - Episoden | DW | 20.06.2008
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Mission Berlin - Episoden

Mission Berlin 15 – Патување низ времето

Во поделениот Берлин, Ана мора да премине од источниот во западниот дел на градот. Но, тоа не е се’. Таа има само педесет и пет минути да открие кој настан од историјата сака да го избрише организацијата РАТАВА.

Како Ана да стигне до улицата „Кант“?

Mission Europe / Mission Berlin / Episode 15

По пристигнувањето во 1961 година, Ана се обидува да стигне до улицата „Кант“. Но, тоа е невозможно, бидејќи владата на Германската Демократска Република почнала со изградбата на Берлинскиот ѕид. Имено, Ана се наоѓа во источниот дел од градот, а улицата „Кант“ е во Западен Берлин. Соиграчот и Ана повторно прават биланс на играта и откриваат дека цел на РАТАВА можат да бидат два историски настани: изградбата или падот на Берлинскиот ѕид. На Ана и соиграчот им остануваат само уште педесет и пет минути да откријат за кој настан станува збор.

DW.COM

Аудио и видео прилози на оваа тема

Симнувања