1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

#dw_BalkanBooster: Тајните на соѕвездијата

Вучидолците, кои пред пет милениуми го населувале Балкан, се прва индоевропска култура која бележела датуми и познавала годишни времиња. Нашиот тандем #dw_BalkanBooster во Вуковар го посети музејот посветен на оваа древна култура.

Гледај видео 01:39