#dw_BalkanBooster: И Бања Лука има(ла) свој „Титаник“ | Сите содржини | DW | 05.10.2017
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

#dw_BalkanBooster: И Бања Лука има(ла) свој „Титаник“

На 27 октомври 1969 година катастрофален земјотрес разурнал голем дел од Бањалука. Со овој трагичен настан е тесно поврзана и судбината на бањалучкиот „Титаник“.

Гледај видео 01:16
Now live
01:16 минути