A1, A2 | Radio D | Radio D | DW | 20.03.2008
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Radio D

A1, A2 | Radio D

Аудио-курсот по германски јазик Radio D е наменет за почетници без или со мали претходни познавања на јазикот и е соодветен на степените А1 и А2 од Европската референтна рамка за јазици. Со овој курс се вежба способноста за разбирање на говорниот јазик. Овде можете да ги слушнете сите аудио-епизоди и да ги прочитате придружните текстови. Radio D е направен во соработка со Институтот Гете.

Степен: А1, А2
Медиуми: аудио, текст (download)
Јазици: германски / македонски