1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Шојбле - антитерористичките закони

*

Германскиот министер за внатрешни работи Волфганг Шојбле се искажа за заострување на антитерористичките закони според американски пример. Така и во Германија би било воведено кривично дело заговор, а Шојбле размислува и за можноста за интернирање на таканаречените „загрозувачи на безбедноста“.