Ширин Ебади, адвокат за човекови права во Иран и носител на Нобеловата награда за мир | Спор за името | DW | 24.04.2013
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Спор за името

Ширин Ебади, адвокат за човекови права во Иран и носител на Нобеловата награда за мир

„ДВ на фарси има неутрални вести, кои не заземаат страна, а има и многу текстови и фото-галерии кои ги следам со интерес.“

„Пред многу години, кога прв пат го слушнав Дојче веле, уживав во неутралноста и објективноста на радиото. Континуирано ги слушав вестите и извештаите. Потоа, кога ДВ отвори интернет-страница на фарси јазик, имав можност да се информирам не само во време на емитувањето на радио-програмата, туку можев во кое било време да го посетам сајтот. Покрај вести, кои се неутрални и без заземање страна, ДВ на фарси нуди и многу прилози и фотогалерии, кои ги следам со интересирање. На одговорните, уредниците и новинарите на Дојче веле им благодарам за напорите што ги вложуваат и им го честитам 60-от јубилеј.“

Ширин Eбади, адвокат од Иран, поборник за човекови права, добитничка на Нобеловата награда за мир во 2003 година