Шарен свет - пионерите на фотографијата во боја | Сите содржини | DW | 10.10.2013
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Шарен свет - пионерите на фотографијата во боја

Во 1907. година браќата Лимиер во Франција на пазарот пласираа револуционерно откритие - фотографија во боја. Банкарот Албер Кан беше одушевен и стартуваше со својот „Архив на планетата“ - фотографиите како образование.