Хум - најмалиот град на светот | Сите содржини | DW | 12.08.2013
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Старт

Хум - најмалиот град на светот

Најмалиот град на светот е на Балканот, а од неодамна и во ЕУ. Станува збор за хрватскиот средновековен град Хум. Неговите 25 жители се надеваат на пари од ЕУ за заштита на овој необичен град.

Гледај видео 04:43