1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Хорст Келер во Кина

Германскиот претседателт Хорст Келер престојува во посета на Кина . Тој треба да разговара со кинескиот претседател Ху Џинтао и премиерот Вен Жибао. Слично како и за време дводневниот престој во Виетнам се очекува Келер да говори за меѓународната критика за ситуацијата со човековите права во Кина. Оваа земја е цел на критики пред се поради постапувањето кон дисидентите, ускратувањето на слободата на мислењето и печатот како и спроведувањето на смртната казна .